Voeding

Behalve het lichaam door oefeningen en ademtechnieken gezond te houden, heeft het lichaam speciale aandacht en zorg nodig. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je lichaam goed functioneert en dat je fit blijft of fitter wordt. Gezonde voeding is belangrijk om op een gezond gewicht te blijven en de kans op ziektes te verkleinen.

Ayurveda leert dat door een bepaalde levenswijze je niet alleen ziekte kunt voorkomen en verlichten of genezen, maar dat je tegelijkertijd meer inzicht kan krijgen in jezelf en de wereld om je heen.

De behandelingen die bij Ayurveda horen zijn voedingsadviezen, massages, kruiden, hatha yoga, meditatie, aromatherapie en muziek therapie.

Welke voeding is nu de juiste voeding?

Dit is afhankelijk van jouw lichaamstype. Eerst zal dit bepaald moeten worden door een Ayurvedische therapeute of arts. De uitslag zal jou een beeld geven welke lichaamstype je bent, en wat eventueel uit balans is. Op internet zijn tal van vragenlijsten beschikbaar om jouw lichaamstype te bepalen. Wij adviseren, voordat je zelf aan de slag gaat, eerst een Ayurvedische therapeute of arts te raadplegen. Vervolgens zullen voedingsadviezen en yogahoudingen gegeven worden die geschikt zijn voor jouw lichaamstype en die je helpen om gezond te blijven of te worden.

Ayurvedische Kook workshops

Regelmatig zullen Ayurvedische kook workshops gegeven worden. Vaak denkt men aan Indiase vegetarische gerechten. Ayurveda vindt haar oorsprong in India en zijn de meeste gerechten dan ook Indiaas. Wij zullen zowel de Indiase als Westerse gerechten toepassen in onze workshops en hoe je de gerechten kan bereiden naar jouw lichaamstype.

Meer weten? 

Klik hier om een afspraak te maken met een Ayurvedische therapeut.

Klik hier om een afspraak te maken voor voedingsadviezen.