Yoga

top

De vorm van de yogalessen is Hatha yoga in de combinatie met de Ayurvedische grondbeginselen. Dit wordt ook Ayuryoga genoemd.

Wij bieden het volgende aan:


Hatha yoga voor Volwassenen en Senioren

Yoga voor volwassenen en senioren

Iedereen kan yoga beoefenen, ook al denkt u dat u niet heel erg flexibel of sterk bent. Omdat yoga niet prestatiegericht is leert u binnen uw eigen grenzen te bewegen. De lessen worden langzaam opgebouwd en bestaan uit verschillende lichaamshoudingen die samen met de ademhaling in vloeiende bewegingen in elkaar overgaan en die uiteindelijk helend (fysiek en/of mentaal) kunnen werken.

De oefeningen zijn rustig, niet te lang of te zwaar. Het beoefenen van de houdingen zorgt voor een goede doorstroming van uw eigen energie waardoor spanning verminderen of oplossen. Door adem en beweging met elkaar te combineren leert u  hoe u de spanning kunt loslaten en op een ontspannen wijze actief kunt zijn.

Groep A: Yoga voor Vitale volwassenen en senioren

De houdingen bestaan uit staande, zittende (stoel en matje) en liggende houdingen. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

Groep B: Yoga voor mensen met een bewegingsbeperking

Deze lessen zijn geschikt voor mensen met een bewegingsbeperking, bijvoorbeeld  de gewrichten (heupen, polsen, knieen). Of voor mensen die herstellen van een val of operatie. De houdingen zijn voornamelijk staand met ondersteuning en zittend op een stoel. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. U leert spanningen los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen beperkingen.

naar boven


Hatha yoga voor Minder Validen 

Gezond van lichaam en geest kan ook met een handicap. Je wordt bewuster van je mogelijkheden dan van je beperkingen.

Het programma yoga voor minder validen is geschikt voor het jonge kind tot de volwassene met een ontwikkelingsuitdaging.
Door yogahoudingen wordt het lichaam sterker en soepel. Yoga heeft veel meer te bieden dan alleen fysieke houdingen. Door de combinatie van ademhalingstechnieken zorgen de houdingen voor balans in lichaam en geest waarmee de mentale ontwikkeling wordt ondersteund. De oefeningen zijn rustig en zacht en heeft een heilzame werking en vergroot het concentratievermogen.

De yogalessen worden in groepsverband of individueel gegeven. Voordat je deelneemt aan de lessen, vindt een intake-gesprek plaats om te zien elke de mogelijkheden het best bij je past. De houdingen worden op een stoel of op de grond uitgevoerd.

Lessen in groepsverband zijn geschikt als je zelfstandig de houdingen kunt uitvoeren. Uiteraard is er altijd begeleiding aanwezig.

Individuele lessen zijn 1 op 1 lessen en zijn geschikt als je directe hulp nodig hebt.

Een les duurt 45 tot 60 minuten.

naar boven


Privé lessen

Privé lessen geven je de mogelijkheid yoga te beoefenen in een tijdschema dat het beste bij jou past.

De privé lessen worden samengesteld om aan jouw behoeften en doelstellingen te voldoen. Daarnaast is er bij privé yogalessen meer tijd om je de nodige aandacht te geven en je techniek te ontwikkelen in je eigen tempo.

naar boven