Aanbod

Yoga aan Ouderen

Yoga is zeer geschikt voor ouderen of mensen met een bewegingsbeperking of mensen met een dementie.

De fysieke vorm van yoga is Hatha Yoga en wordt gecombineerd met de Ayurvedische grondbeginselen. Ayurveda is een eeuwenoude Indiase gezondheidsleer, waarbij voeding, levensstijl, massages, kruiden, yoga en meditatie ingezet worden om de mens (weer) in balans te brengen.

De voordelen van Yoga voor ouderen zijn onder andere:

Yoga helpt om soepeler te worden. Naarmate we ouder worden, worden de spieren en gewrichten stijver. Er ontstaan dan fysieke klachten. Het is daarom belangrijk om in beweging te blijven. Dit kan wandelen of dansen zijn. Yoga zorgt voor een betere doorbloeding naar de hersenen en de organen.

Yoga helpt om stabiel en sterk te blijven door bewegingen te doen om lichaamsbalans en lichaamscontrole te vergroten. Zo kunnen bijvoorbeeld val – en uitglij ongelukjes beperkt worden.

Yoga helpt uw ademhaling te verbeteren. Kortademigheid of benauwdheid kunnen met een betere controle van de adem verlichting geven. Maar ook bij ongerustheid kunnen ademhalingsoefeningen rust bieden en slaap bevorderen.

Tijdens de lessen zullen ook aan bod komen welke invloeden seizoenen, voeding, massages en meditaties hebben op het lichaam en geest.

Afhankelijk van de groep, zullen de lessen 30 – 45 minuten duren.